DRÖMMER DU OM ATT FLYTTA IN I ETT NYBYGGT HEM?

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT KÖPA EN NYBYGGD BOSTAD

Steg 1: Fyll i intresseanmälan, ju tidigare desto bättre kan du anmäla ditt intresse i projektet.

Steg 2: Nästa steg är säljstarten. Då kommer bostäderna att presenteras mer detaljerat med priser, månadsavgifter och ritningar. Här får du möjligheten att ställa dina frågor och få svar från ansvarig mäklare.

Steg 3: När du har bestämt er för en bostad, skrivs ett bokningsavtal. I samband med detta ska första handpenningen betalas, som är en del av insatsen.

Steg 4: I detta steget skriv förhandsavtal och upplåtelseavtal beroende på hur långt projektet har kommit med den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen. Förhandsavtalet tecknas oftast relativt långt innan inflyttning. I samband med när förhandsavtalet skrivs, ska ett förskott betalas som sedan avräknas vid slutbetalning. Förhandsavtalet ersätts sedan med ett upplåtelseavtal inför eller i samband med tillträdet.

Steg 5: Nu börjar det som många längtar till! Att välja tillval av inredning! Bostaden sälj i ett grundutförande och det beskrivs mer i säljmaterialet. Oftast erbjuds möjligheten till tillval för exempelvis ytskikt och köks- och badrumsinredning. Extra kostnader tillkommer vid tillval av inredning.

Steg 6: Nu är det dags för visning. Under produktionen kommer du få möjlighet att besöka arbetsplatsen och se din kommande bostad att ta form.

Steg 7: Några veckor innan det är dags för inflyttning ska bostadensrätten slutbesiktigas av en opartisk besiktningsman som föreningen anlitar.

Steg 8: Dagen du har länge längtat efter! Tillträde och inflyttning! Slutbetalning sker och kvitto på handpenning och förskottsbetalningen måste visas upp för att få nycklarna till din bostad. Besked om inflyttningsdag meddelas normalt senast tre månader i förväg.

Under hösten 2022 kommer vi på ELITE Fastighetsförmedling att samarbeta med både större och mindre byggherrar. Är du intresserad utav att veta mer? Fyll i formuläret här nedan så kommer en av våra mäklare att kontakta dig inom kort. Vi ser mycket framemot att höra ifrån dig!

Är du byggherre och vill komma i kontakt med oss? Ring 0762–33 40 69 eller mail till info@elitefastighet.se

Jag vill bli kontaktad och vill veta mer om nyproduktion